Fem danske erhvervsfolk er lykkedes med

en bemærkelsesværdig turnaround i møbelfabrikken

Farstrup Furniture.

ERHVERV

05.01.2020 KL. 13:10

Farstrup Furniture ligger i landsbyen Farstrup på Nordfyn, og virksomheden er bedst kendt for at producere læne- og hvilestole samt stole til konferencecentre og hoteller.

PETER SIMONSEN 

Den 110 år gamle danske møbelfabrik Farstrup er lykkedes med en gigantisk turnaround, efter at firmaet nær havde måttet lade livet.

I marts 2017 blev Farstrup Furniture overtaget af fem danske erhvervsfolk efter adskillige år med milliontab. De skød friske penge i firmaet og satte gang i en omfattende turnaround.

Nu kan Farstrup Furniture så fremvise sit første overskud i syv år. I regnskabsåret 2018/19 tjente Farstrup Furniture 1 mio. kr.

»Resultatet levede op til ledelsens forventninger,« står der i regnskabet.

Det er bl.a. nye produkter, aftaler med flere detailhandlere samt en tilbagekomst til kontraktmarkedet – f.eks. indretning af offentlige institutioner og store domiciler – som har vendt udviklingen i Farstrup Furniture.

Læs mere

Også i år skal der investeres betydeligt i nye produkter, skriver ledelsen, som forventer endnu et overskud.

Farstrup Furniture ligger i landsbyen Farstrup på Nordfyn, og virksomheden er bedst kendt for at producere læne- og hvilestole samt stole til konferencecentre og hoteller.

I sin storhedstid i 1980’erne havde Farstrup Furniture næsten 300 ansatte og omsatte for et trecifret millionbeløb. Siden gik det gevaldigt ned ad bakke.

Både produkterne og selve virksomheden var for støvet og forsømte at følge med tiden, lød det, da de fem nye ejere i marts 2017 overtog møbelfabrikken.

Ejerkredsen tæller bl.a. Poul Kristiansen, der i 2000 solgte møbelfabrikken Tvilum – og sikrede sig selv og sin familie 600 mio. kr.

I dag har Farstrup Furniture omkring 35 ansatte. Omsætningen er hemmelig, men ligger i den tocifrede ende.

Ifølge direktør Steen-Lyhne Johansen er der i Farstrup blevet »rusket op i alle de gamle traditioner.«

»Vi forsøger at tage det bedste fra fortiden med ind i en helt ny fremtid, så det giver naturligvis turnaround på alle fronter,« sagde han sidste år til Ritzau Finans.

Farstrup Furnitures møbler forhandles i butikker over hele landet.

x

Skal vi ringe dig op?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Til toppen