fbpx

Fra stamme til stue

Se hvordan vores stole bygges på vores egen møbelfabrik på Fyn. Vi laver stadig alle vores møbler selv, og det har vi gjort i mange år.
Se i videoen herunder, hvordan en stol går fra en træstamme, til at blive en færdig stol. - Klar til din stue.
 

 
Hos Farstrup Furniture har vi stået for solidt dansk håndværk siden opstarten i 1910, hvor vi startede som savværk. Vi har i dag bygget millioner af bæredygtige stole af høj kvalitet og står i dag for de samme værdier om kærlighed til træet, solidt håndværk og tidsløst design.
 
Hvordan laver vi så kvalitetsmøbler fra start med en rå træstamme til slutresultatet, som er en bæredygtig og stilren stol? Alle vores møbler er igennem en lang proces, som sikrer at hvert enkelt møbel lever op til vores høje kvalitetsstandarder.
 

Hvordan bliver en stol så til?


 
Den rå træstamme
Første del af processen foregår ved at udvælge det helt rigtige træ fra de helt rigtige skovområder. Når man skal lave bæredygtige møbler, er det nemlig ikke ligemeget hvor træet kommer fra. Hos Farstrup Furniture bruger vi så vidt muligt kun træ fra Nordeuropæiske skove. Det gør vi fordi at træ fra Nordeuropa ganske enkelt holder længere. Grunden til dette er at træerne gror langsommere, hvilket giver træet mulighed for at opbygge en stærkere stamme. Med stærke og veludviklede stammer bygger vi dermed holdbare møbler, som i et tidsløst design nemt holder i flere generationer.
 
Træets bearbejdning
Når de rå træstammer lander på vores møbelfabrik, bliver stammen skåret i massive plankestykker så det er klar til at blive bearbejdet. Første del af bearbejdningen går på at høvle træet, så det får den rigtige tykkelse til at arbejde videre med. Plankerne afrettes og høvles for at få ensartede mål, der er klar til videre bearbejdning. Med moderne CNC-fræsning kan vi udskære træet i et utal af former og stykker, som alle har en god og ensartet kvalitet, som vi kan stå inde for.
Til sidst inden at træet sendes videre, slibes træet i hånden, så det får en flot og glat overflade - klar til at blive lavet til en stol.
 
Formpresning af finér
Vi skærer plankerne ud i tyndt finér. Træ er et levende materiale og man vil med massivt træ ofte opleve problemer med bl.a. luftfugtighed og temperaturer. Ved at bruge finér undgår vi spændinger i træet fra luftfugtighed og temperaturer og opnår samtidig en reducering i vægten af træet. Vi formpresser finéren i vores formpresser og får ét stykke træ i den ønskede form. De enkelte træstykker bliver efterfølgende limet sammen, og så har vi fundamentet til en stol.
 
Lakering
Stolens "ramme" sendes til lakering, hvor den lakeres med en beskyttende lakering som samtidig bringer træets naturlige åre og struktur frem.
 
Tørretid
Efter stolene er blevet lakeret bliver de "hængt til tørre" på vores speciallavede rotationssystem, som kører med et fast bestemt tempo som sikrer en ensartet tørretid for hver stol.
 
Eventuel ekstra skum pålimes
Hvis du har valgt at få udstyret din stol med et ekstra lag skum, bliver dette limet sammen og placeret på stolens sæde.
 
Påsætning af stof eller læder
Sidste del af processen foregår hos vores syersker. Stoffet eller læderet som er blevet valgt vil blive klippet, syet, klipset og påsat på stolen sammen med skummet - vi har nu en færdig stol, der er klar til at blive sendt til dig.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!