PRESSEMEDDELELSE

Farstrup Furniture

April 2019

Studerende designer fremtidens stol

Unge studerende vinder pris i Talentprogrammet for innovativt design af stol til mennesker over 75 år. Vinderstolen Lune er designet til den voksende befolkningsgruppe over 75 år i samarbejde med Farstrup Furniture, der ligesom dommerne i konkurrencen er begejstret for de unges bud på en funktionel designstol med god siddekomfort.

En gruppe på fire studerende fra forskellige uddannelsesinstitutioner valgte i designkonkurrencen Talentprogrammet på Syddansk Universitet i Kolding at tage en stor designudfordring op. Hvordan ser fremtidens stol til ældre ud? Vel at mærke en stol til ældre, der stiller høje krav til innovation, design og siddekomfort.

Resultatet af de unges engagerede indsats blev stolen Lune, som vandt hovedprisen for ’Bedste ide og koncept’ med følgende enstemmige begrundelse fra dommerpanelet:

”Vinderen er seniorstolen Lune, da den rammer et hul i markedet. Vi mangler i den grad funktionel æstetik til senior-segmentet.”

Spirende nye designere

Formålet med Talentprogrammet er, at unge spirende designere matches med velrenommerede danske møbel- og interiørvirksomheder for at skabe nye innovative produkter. Talentprogrammet er derfor en enestående chance for de unge studerende for at folde sig ud som designere.

”Det har været helt vildt fedt at arbejde på denne måde. Det gør bare opgaven så meget mere interessant, når der er tale om en konkret udfordring for en ægte virksomhed,”fortæller de studerende i TEAM Farstrup.

Nyt liv til klassikere

Også for Farstrup Furniture, som har over 100 års erfaring i møbelbranchen, er Talentprogrammet en unik mulighed for udvikling. Farstrup har nemlig fornyet fokus på design og innovation, og derfor var deltagelsen i Talentprogrammet en oplagt mulighed for at få nye øjne på møbelfabrikkens klassiske stil.

”De studerende forstod fra starten vores grundkoncept og lyttede til både målgruppen, os og dem selv i deres innovative tilgang til opgaven. Jeg synes, at stolen Lune er blevet en perfekt afspejling af vores nye retning; en stol i et innovativt design, der er god at sidde i og flot at se på,” fortæller adm. direktør Steen Lyhne Johansen.

x

Skal vi ringe dig op?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Til toppen