Fra stamme til stue

Hos Farstrup Furniture har vi stået for solidt dansk håndværk siden opstarten i 1910, hvor vi startede som savværk. Vi har i dag bygget millioner af bæredygtige stole af høj kvalitet og står i dag for de samme værdier om kærlighed til træet, solidt håndværk og tidsløst design.
Hvordan laver vi så kvalitetsmøbler fra start med en rå træstamme til slutresultatet, som er en bæredygtig og stilren stol? Alle vores møbler er igennem en lang proces, som sikrer at hvert enkelt møbel lever op til vores høje kvalitetsstandarder.

Den rå træstamme

Første del af processen foregår ved at udvælge det helt rigtige træ fra de helt rigtige skovområder. Når man skal lave bæredygtige møbler, er det nemlig ikke lige meget hvor træet kommer fra. Hos Farstrup Furniture bruger vi så vidt muligt kun træ fra Nordeuropæiske skove. Det gør vi fordi træ fra Nordeuropa ganske enkelt holder længere. Grunden til dette er, at træerne gror langsommere, hvilket giver træet mulighed for at opbygge en stærkere stamme. Med stærke og veludviklede stammer bygger vi dermed holdbare møbler, som i et tidsløst design nemt holder i flere generationer..

Træets bearbejdning

Træet ankommer som tørrede planker på vores møbelfabrik, og er klar til at blive bearbejdet. Første del af bearbejdningen foregår ved en afretning og høvling af plankerne, så de får den rette tykkelse. Afretningen giver ensartede mål så de er klar til den videre bearbejdning på vore moderne CNC maskiner. Vi kan udskære træet i et utal af former og stykker, som alle har en god og ensartet kvalitet, som vi kan stå inde for.
Til sidst, inden at træet sendes videre, slibes trædelene i hånden, så de får en flot og glat overflade – klar til at blive samlet, limet og dyvlet til en stol.

Formpresning af finér

I vor møbelproduktion anvender vi også bøge- og egefiner. Træ er et levende materiale og man kan med massiv træ opleve problemer med bl.a. luftfugtighed og temperaturer. Ved at bruge finér undgår vi spændinger i træet fra luftfugtighed og temperaturer og opnår samtidig en reducering i vægten af træet, samt ikke mindst en meget høj styrke. Vi formpresser, limer og opvarmer fineren i vores formpresse til ét stykke træ i den ønskede form. Træ formen skæres i enkelt dele, pudses og limes sammen, og så har vi fundamentet til en stol

Lakering

Stolens “ramme” sendes til lakering, hvor den lakeres med en beskyttende lakering, som samtidig bringer træets naturlige årer og strukturer frem.
Efter at stolene er blevet lakeret bliver de “hængt til tørre” på vores speciallavede rotationssystem, som kører med et fast bestemt tempo, som sikrer en ensartet tørretid for hver stol.
Hvis du har valgt at få udstyret din stol med et ekstra lag skum, bliver dette limet sammen og placeret på stolens sæde/ryg.

Påsætning af stof eller læder

Sidste del af processen foregår hos vores syersker. Stoffet eller læderet som er blevet valgt klippes, syes, limes, klipses og påsættes på stolen sammen med skummet. Stolen kontrolleres, testes og afprøves, og herefter har vi nu en færdig stol, der er klar til at blive sendt til dig.

Og sådan kommer en Farstrup Furniture stol til verden

Lænestol, model Plus 5900, med stel i massiv eg og polster i blå tekstil stående foren lamelpaneler